Mogelijkheden

3D product visualisaties spelen een steeds grotere rol bij de presentatie van producten. Niet voor niets gebruiken bedrijven als Apple en Ikea voornamelijk 3D product visualisaties.

https://polyvorm.nl/wp-content/uploads/2020/11/polyvorm-3d-visualisatie-mute.jpg https://polyvorm.nl/wp-content/uploads/2020/10/Stippen-klein-vierkant.svg

Product opties.

Bij de door de computer gegenereerde afbeeldingen is het mogelijk om een product in alle mogelijke materialen en opties te laten zien. Hierdoor kunnen zowel producenten als klanten een beter beeld krijgen van het product. Voor ieder product of iedere product collectie wordt een op maat gemaakte belichting en compositie ontwikkeld door Polyvorm. Omdat de studio waarin de producten gevisualiseerd worden digitaal is, kan deze op een later moment exact hergebruikt worden.

Presentatie omgeving.

3D product visualisaties kunnen ook uitstekend gebruikt worden om de omgeving te laten zien waarin het product gebruikt gaat worden. Deze 3D omgeving is niet gebonden aan de beperkingen van de echte wereld, alle variabelen die van invloed kunnen zijn op het product kunnen hierin meegewogen worden. Op deze manier kan de omgeving zo ontworpen worden dat deze precies past bij het product of de visie van het bedrijf.

Product ontwikkeling.

Voor producten die zich nog in een conceptfase bevinden, biedt 3D product visualisatie een uitkomst. Op deze manier zie je hoe een product er in het echt uit kan komen te zien. Je kunt op deze manier makkelijk je product verfijnen of aanpassen. 3D product visualsiatie helpt je dus om van een concept naar het eindproduct te komen.

3D product visualisaties van een niet bestaand product helpen bij het verkrijgen van investeerders of het opzetten van crowdfunding. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het visualiseren van het product met 3D-technieken, animaties en exploded views (waarbij het product en al zijn onderdelen uit elkaar zijn getrokken).

Besparen.

Het produceren en fotograferen van een product in veel verschillende kleuren, materialen, pasvorm of opties kost veel tijd en geld. Polyvorm biedt hier een oplossing voor: je kunt met een 3D visualisatie besparen op deze kosten. Het product hoeft in 3D maar een keer gemaakt te worden. Dit 3D model wordt vervolgens ingezet om alle mogelijke opties zoals kleur, materiaal of pasvormen te visualiseren.

De visualisaties van nog niet bestaande producten kunnen desgewenst -zonder veel kosten- aangepast worden. Bij het ontwikkelen van een nieuw product kan dit dus veel geld en tijd schelen.