Mogelijkheden

3D product visualisaties spelen een steeds belangrijkere rol in de presentatie van producten. Bedrijven als Apple en Ikea maken vooral gebruik van 3D productvisualisaties omdat het product, als het eenmaal in 3D is gemaakt, met een paar muisklikken op verschillende manieren en in verschillende situaties kan worden bekeken. De 3D-objecten worden allemaal opgeslagen voor later gebruik en aanpassing indien nodig, en voor gebruik in beelden die nieuwe productreeksen in de toekomst aanvullen en promoten.

https://polyvorm.nl/wp-content/uploads/2023/04/moduplus-setting-island-total.jpg https://polyvorm.nl/wp-content/uploads/2020/10/Stippen-klein-vierkant.svg

Productopties.

Computergegenereerde beelden maken het mogelijk om een product in alle mogelijke materialen en opties te tonen. Zo krijgen ontwerpers, fabrikanten en klanten een beter beeld van het product. Voor elk product of productcollectie wordt door Polyvorm een op maat gemaakte licht- en scènecompositie ontwikkeld. De virtuele studio waarin de producten worden gevisualiseerd kan later opnieuw worden gebruikt.

Presentatie omgeving.

Met 3D-productvisualisaties kan de omgeving worden gemaakt waarin het product zal worden gebruikt. Deze 3D-omgeving is niet gebonden aan de beperkingen van de echte wereld, en alle variabelen die het product kunnen beïnvloeden worden zorgvuldig ontworpen en geprogrammeerd. Zo wordt de gecreëerde omgeving specifiek afgestemd op het product of de visie van het bedrijf.

Product ontwikkeling.

Voor producten die zich nog in de conceptfase bevinden, kun je met 3D-productvisualisatie al zien hoe het product er in het echt uit zal zien, zodat je jouw product gemakkelijk kunt verfijnen of aanpassen. 3D product visualisatie helpen je om van een concept naar het uiteindelijke product te komen.

3D-productvisualisaties van een nog niet bestaand product kunnen helpen om investeerders aan te trekken of om crowdfunding op te zetten, met behulp van 3D-technieken zoals animaties en exploded views waarbij het product en alle onderdelen ervan op een natuurlijk onmogelijke manier worden weergegeven.

Besparen.

Het produceren en fotograferen van een product in veel verschillende kleuren, materialen, pasvormen of opties is duur en tijdrovend. Polyvorm biedt hiervoor een oplossing: met een 3D-visualisatie bespaar je op deze kosten. Het product hoeft maar één keer in 3D gemaakt te worden. Dit 3D model wordt vervolgens gebruikt om alle ontwerpparameters zoals kleur, materiaal of pasvorm te visualiseren.

De 3D-visualisaties van nog niet bestaande producten kunnen later zonder noemenswaardige kosten worden aangepast. Bij de ontwikkeling van een nieuw product kan dit veel geld en tijd besparen.